T 015 212 34 71 | M 06 122 993 15

Bij Spoedgevallen

Bel 015 212 34 71

24 uur per dag

Onze glasproducten

Hieronder een overzicht van onze glasproducten. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het of kunnen het leveren. Heb je iets gevonden of heb je een vraag, bel of mail gerust.

Enkel glas producten

Een mengsel van voornamelijk zand, soda, kalk en dolomiet, samen met glasgruis. Men laat dit smelten en giet dit bovenop een bad van gesmolten tin. Het glas is lichter dan het tin, waardoor het er bovenop blijft drijven vandaar de naam Floatglas. Voegen we er nog wat ander grondstoffen en/of metalen aan toe veranderd de kleur, kortom met alleen natuurlijke grondstoffen wordt een natuurlijk mooi product gemaakt. Er zijn verschillende glasdiktes die op deze manier geproduceerd worden, standaard diktes zijn 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 mm.

Om het gewicht van glas uit te rekenen gebruik dan de volgende formule, 2,5 kg per 1 mm (glasdikte) per m². Bewerkingen die o.a. kunnen worden toegepast: Slijpen • Boren • Zagen • Harden • Zandstralen • Coaten • Spuiten in kleur


Isolatie glas producten

Isolerend dubbelglas bestaat uit 2 glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit (butyleen) zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht. Isolerend dubbelglas behaalt bij een opbouw 4 mm-12 mm spouw-5 mm een thermische isolatiewaarde van ca. 2,8 W/m²K.

HR+ beglazing

HR+ beglazing is isolerend dubbelglas waarbij op 1 glasblad aan de spouwzijde een warmtereflecterende coating is aangebracht die voor een verbeterde thermische isolatie zorgt en de warmtestralen in een woning weerkaatst en binnen houdt. Bij HR+ beglazing is de spouw gevuld met argongas. Deze gasvulling zorgt voor een nog betere thermische isolatiewaarde. HR+ beglazing behaalt bij een opbouw 4 mm-12 mm spouw-5 mm een thermische isolatiewaarde van ca. 1,6 W/m²K.

HR++ beglazing

HR++ beglazing bestaat net als HR+ beglazing uit 2 glasbladen, waarbij op 1 glasblad aan de spouwzijde een warmtereflecterende coating is aangebracht. Bij HR++ beglazing is de spouw gevuld met edelgas, meestal argongas maar kan ook gevuld zijn met bijvoorbeeld kryptongas. Deze gasvulling zorgt voor een nog betere thermische isolatiewaarde. HR++ beglazing behaalt bij een opbouw 4 mm-13 mm spouw-5 mm een thermische isolatiewaarde van ca. 1,3 W/m²K.


Figuurglas producten

Figuurglas is een glassoort met een motief of bewerking van het materiaal in een bepaalde vorm. Er is keuze uit vele verschillende soorten en zijn beschikbaar in elke gewenste maat. Doorgaans wordt figuurglas gebruikt voor deuren, kastjes, bovenlichten, douchewanden etc.

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Mocht er onverhoopt geen design bij zitten dat u aanspreekt, dan zijn er ook nog mogelijkheden om een zelfgemaakt of door ons ontworpen design te laten zandstralen of graveren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, u ontvangt dan ook een vrijblijvende offerte.


Gehard glas producten

Gehard glas is ongeveer 5 x zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte.
Bij breken valt het uit elkaar in kleine stukjes zoals bijvoorbeeld de zij- en achterruit van een auto. Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken, zoals tochtdeuren en buitenpuien.

Omdat er na de breuk een gat ontstaat, moet gehard glas niet worden toegepast op plaatsen waar dat gevaarlijk kan zijn, zoals bij balustrades. Ook is gehard glas beter bestand tegen hoge temperaturen, het heeft een hittebestendigheid tot ca.270 gr. celcius zonder vermindering van de kwaliteit.


Gelaagd glas producten

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van kunststof, een PVB folie. Soorten van gelaagd glas zijn bijvoorbeeld gelaagd 33.1 (2 x 3 mm floatglas met 1 folie) of gelaagd 44.2 (2 x 4 mm floatglas met 2 folie's) er zijn ook ondoorzichtige soorten gelaagd glas deze zijn voorzien van een matte (witte) folie. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt, die kunststof tussenlaag houdt alles bij elkaar. Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas.

Een andere eigenschap van gelaagd glas is dat het inbraakvertragend werkt wanneer het in een sponning geplaatst wordt. Gelaagd glas is aan te bevelen voor balkonruiten en op al die plaatsen waar er een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen.


Spiegel producten

Het fabricageproces waarbij op glas een zilverlaag wordt aangebracht die beelden moet reflecteren heet verzilvering, verzilverd glas is beter bekend als spiegel. Spiegels werken sfeerverhogend en geven uw interieur een bijzondere uitstraling. Spiegels geven meer diepte, versterken het gevoel van ruimte en brengen licht in kleine ruimten. Blanke spiegels kunnen in verschillende diktes worden geleverd: 2, 3, 4, 5, 6 en 8 mm. Ook hebben wij brons, grijs, blauw en satijn verzilverd op voorraad.


Ventilatie roosters

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Af en toe een raam openzetten is niet voldoende. Even luchten is namelijk niet hetzelfde als ventileren. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat.Het is de beste manier om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren. Zo krijgt schimmelvorming geen kans en kunnen klachten als gevolg van allergieën voorkomen worden.

Glashandel Daniels biedt een uitgebreid scala van natuurlijke luchttoevoerroosters. Deze voldoen aan alle regels van het Bouwbesluit en de huidige NEN-normgeving.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.